Oster Pilot trimmeri  2:lla terällä
Oster Pilot trimmeri  2:lla terällä

Oster Pilot trimmeri 2:lla terällä

169,90 €
sis. 24 % ALV
Pieni, kevyt ja helppokäyttöinen trimmauskone pienempiin trimmaustöihin. Helposti vaihdettavat terät.
Toimitus 5-14 arkipäivää
Arvostellaaksesi tuotteen sinun pitää kirjautua sisään.
Mallinumero: 0062
Tuotenumero: 76916310

Tuotekuvaus

Oster karvanleikkuri tutkitaan ja tarkastetaan jokaisessa valmistus- ja asennusvaiheessa. Tarkkuusvaihteisto erikoismateriaaleineen ja erikoisleikkuuterät tekevät mahdolliseksi koneen hiljaisen, värinättömän käynnin. Terät voidaan vaihtaa helposti ja nopeasti. 

ENNEN KONEEN KÄYTTÖÖNOTTOA, PUHDISTA JA ÖLJYÄ KONE JA TERÄ.
Käytä konetta vain nimikilvessä ilmoitetulla sähkön jännitteellä. Koneen liikkuvat osat saavat viimeisen silauksensa vasta 4-6 viikon käytön jälkeen. Jos koneen moottorin nopeus vaihtelee, minkä huomaa moottorin äänen muutoksesta, on syynä useimmiten koneen asennon muutos tai sähkövirran jännitteen vaihtelu. ÄLÄ ITSE YRITÄ SÄÄDELLÄ TAI KORJAILLA KONETTA. Leikkaa hitaasti. Anna koneen leikata omaan tahtiinsa. Tällä tavoin säästät aikaa ja saat paremman tuloksen.

Vain puhdas terä leikkaa moitteettomasti. Vaikka karvat harjataan pois teristä, saattaa talia ja muita epäpuhtauksia jäädä kuitenkin leikkaavien pintojen väliin vaikuttaen terän toimintaan. Oster on kehittänyt teränpesuaineen, Oster Blade Washin, joka irrottaa terien väliin kertyneet karvat ja jättää terään hieman öljyisen pinnan. Oster Blade Wash –puhdistusöljyä kannattaa käyttää myös kaikkiin uusiin teriin tehtaan käyttämän suoja-aineen poistamiseksi. Terien puhdistus aika ajoin, myös kesken trimmaustyön, parantaa työn lopputulosta. Ennen leikkurin uutta käyttöä, puhdista ja kuivaa terä rätillä.

Öljyäminen ja puhdistus ovat välttämättömiä jokaiselle terälle. Levitä terille Oster-öljyä usein, jotta ohut öljykalvo pysyisi terien yhtymäkohdassa, terien leikkaavilla pinnoilla. Vain muutama pisara riittää. Puhtaat terät leikkaavat parhaiten. Kun puhdistat teriä, anna koneen olla käynnissä, mutta upota vain terät öljyyn. Kuivaa hyvin. Öljyäminen estää terän muuttumisen ”kuivaksi ja kiiltäväksi”. Mikäli näin tapahtuu, terän leikkaava osa on tylsistynyt ja terän teroitus on ainoa korjausvaihtoehto.

Moottorin öljyäminen: Käytä öljyä vain jos moottori pitää vinkuvaa ääntä laakereiden kuivuuden vuoksi. Lisää vain pisara Oster-öljyä voitelureikään, joka on nimilaatan oikean yläkulman luona. Liika öljy on vahingoksi. Älä käytä puhdistusöljyä, se poistaa öljyn laakereista eikä voitele. Käytä vain Oster-öljyä.

Rasvaus: Tarkista voimansiirron rasvaus esim. 1krt/6kk, käytön tiheydestä riippuen poistamalla metallinen nimilaatta. Riittää, että ohut kerros Oster-rasvaa peittää hammaspyörät ja nivelet. Älä täytä voimansiirron onteloa rasvalla. Liiallinen rasvamäärä voi aiheuttaa vuotoa ja alentaa tehokkuutta. Käytä vain Oster-rasvaa.

Pilot trimmauskonepakettiin kuuluu:

  • 2 terää; 914-816 Size 0000 (1/10mm) ja 914-886 Size 1 (3mm)
  • 2 kampaa
  • putsausharja
  • teräöljy teräsuoja

Koneeseen on saatavana myös terät:
914-916 Size 1½ (4½mm)
914-826 Size 000 (1/4mm)

Pilot trimmeriin käyvät myös Mark II trimmerin terät:

no 913-61 ”fine” hieno 0,25mm
Erityisesti villakoirille ja muille, joiden karva halutaan leikata hyvin lyhyeksi. Jättää karvan ihoa myöten vastakarvaan leikattaessa 0,8mm pituiseksi ja myötäkarvaan leikattaessa 1,6mm pituiseksi.

no 913-62 ”medium” keskikarkea 1,6mm
Yleisterä, jota suositellaan myös vatsapuolen leikkaukseen. Jättää karvan ihoa myöten vastakarvaan leikattaessa 3,1mm ja myötäkarvaan leikattaessa 6,3mm pituiseksi.

no 913-63 ”coarse” karkea 3,2mm
Yleisterä haluttaessa jättää karva pidemmäksi ja välttää lyhyeksi leikatun vaikutelman. Jättää karvan ihoa myöten leikattaessa 3,2mm ja myötäkarvaan leikattaessa 9,5mm pituiseksi.

no 913-64 ”skip tooth” 3,2mm
Terä pitkän, voimakkaasti kiharan tai nukkaisen karvan nopeampaan ja vapaampaan leikkuuseen. Jättää karvan ihoa myöten vastakarvaan leikattaessa 4,8mm ja myötäkarvaan leikattaessa 9,6mm pituiseksi.

Terien vaihto:
Poistettaessa: HUOM!! Sammuta moottori. Paina terän lukittaja alas ja työnnä terä irti koneesta.
Asennettaessa: käynnistä kone. Laita terä kielekkeelle ja napsauta se paikoilleen.

Ajoittainen tarkastus: Kierrä irti leikkurin sivulla olevat suojakaaret. Poista pyöreät sisäkannet painamalla niitä sivulta kevyesti kynnellä. Poista hiilet. Tutki hiilien nelikulmaisen osan pituus. Kun se on kulunut samanmittaiseksi kuin pyöreän osan pituus, vaihda hiilet uusiin. Liian lyhyiksi käytetyt hiilet vahingoittavat moottorin ankkuria. Käytä vain Oster-hiiliä.

Tehtaan takuu tuotteelle ei ole voimassa, jos käytetään esim.:

  • muuntajaa moottorin nopeuden lisäämiseksi
  • öljyä tai rasvaa, jotka eivät ole Oster-tuotteiden veroisia
  • teriä, hiiliä ja muita varaosia, jotka eivät ole Oster-tuotteita